044 573 5279 silentngreen@gmail.com

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b0dTällainen oli lähtötilanne vanhan 1800-luvun lopun hirsirunkoisen talon ehostusta aloitettaessa. Puut olivat kasvaneet kohteen ympärillä omissa oloissaan vahvoiksi rungoiksi ja talon julkisivua ei juuri näy katselijalle. Suunnitelma oli saada talo “esille” ja arvioida tilannetta tämän jälkeen uudelleen.

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b0fTällaista sieltä puiden takaa löytyi. Vanha maalipinta oli jo pääasiassa lähtenyt rapistumalla pois, oven karmit olivat pois paikaltaan eikä ovea voinut avata. Seinien puhdistaminen vanhasta maalista oli pakko tehdä mekaanisesti kaapimalla ja teräsharjalla, koska eristeenä oli puru eikä ollut tarkoitus “homehduttaa” koko taloa pesemällä seiniä. Tilaaja ei halunnut kohteeseen kuin julkisivun “ilmeen” parannuksen, jonka jälkeen kohteen muut korjaustarpeet ja käyttötarkoitus harkitaan uudelleen. Muutaman päivän työskentelyn jälkeen tilanne alkoi näyttämään paremmalta.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_148d

Lopulta kohteen ympäristö siivottiin: oksat ja rungot vietiin pois, villiintynyt aluskasvillisuus raivattiin pois ja tilaajan lopullinen tavoite ja toive tuli täytetyksi sopivassa aikataulussa ja tilauksen mukaisesti.